Filmovizija: "El cuerpo"

Fantastični triler "El cuerpo" koji je režirao Oriol Paulo ostaviće vas bez daha.


Kao i "Contratiempo" i ovaj film režirao je neprikosnoveni Oriol Paulo.

Radnja filma počinje u mrtvačnici. Noćnog čuvara koji je radio te noći privukao je neki zvuk i on odlučuje da proveri šta se dešava. Nakon što je video stravičan prizor on postaje izbezumljen i bežeći iz mrtvačnice podleće pod kola. Ujutru je otkriveno da jedan leš nedostaje, ali radnik zbog teškog stanja u kome se nalazi ne može da kaže šta se desilo. Stariji detektiv( koga tumači José Corondo) najpre mora da ispita mladog udovca( Hugo Silva), čija je bogata supruga (
Belén Rueda) preminula prethodnog dana, a njen leš u toku noći neobjašnjivo nestao. 

Nazigled obična smrt usled srčanog udara postaje sumnjiva, zbog staloženog ponašanja mladog profesora medicine koji je tek juče postao udovac. 
Tek tada radnja počinje da se kompilikuje. Ispostavlja se da se mladi udovac zaljubio u svoju studentkinju (Aura Garrido) i sa njom vodio dvostruki život, dok je njegova zaljubljena žena osmišljavala sve načine da ga zadrži. 

 Zbog svoje ljubavi sa studentkinjom odlučio je da otruje svoju ženu, ali nesiguran u to da li je uspeo da izvede to, sumnja da je njegova bogata žena saznala za njegov plan.

Iako već imate osećaj da naslućuje kraj i da je sve jasno, taj osećaj će nestati čim nastavite da gledate film. 


Ocena: 9-10

 Film u kome će svi ljubitelji misterije i trilera uživati je i više nego napet. 
Kada počnete da ga gledate vaša pažnja biće usresređena samo na njega.


Ivana Krkljuš

Primjedbe