Filmovizija: "Grinč"

Animirana porodična komedija čiju režiju potpisuju Scott Mosier i Yarrow Cheney zasineći kako mališane tako i one starije koji vole animirane filmove. 

 Najnovija animirana poslastica je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliju praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film priča univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino društvo mu pravi njegov verni pas, Maks. 

Pećina u kojoj živi prepuna je izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavaju njegove svakodnevne potrebe. Jedini susret sa ljudima ima kada ostane bez hrane, pa mora da ide u grad u nabavku. Svake godine pred Božić, Grinča sve više nervira sve veća, svetlija i glasnija praznična atmosfera. 

Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da jedino što mu preostaje jeste da ukrade Božić kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine. Kako bi to izveo rešio je da se maskira u Deda Mraza.

Ocena: 8
Interesantan animirani film čija je poruka veoma efektivna. 
Međutim, sam kraj filma izgleda ironično.

   

Ljiljana Kostadinović; Radovan Laćarak

Primjedbe