Savršen spoj dobrog, lepog i korisnog

HUMANITARNA TURNEJA PROJEKTA ,,POZORIŠTE ZA SVE“


Predstava ,,Dok čekamo Godoa“ održaće se
u okviru projekta ,,Pozorište za sve“ na 5 lokacija na prostoru Opštine Novi Sad i okolini.


Projekat čiji su nosioci trupa "Otelotvorenje" i Savez dramskih umetnika Vojvodine, humanitarnog je karaktera i namenjen je Svratištu za decu i mlade. 


Ulaznice se stoga ne naplaćuju, ali je umesto toga potrebno doneti simboličnu donaciju u vidu slatkiša i grickalica, koja će naposletku pripasti onima kojima je pomoć najpotrebnija.


Prva u nizu predstava održaće se 7. oktobra u Kaću, i to u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ (Vinogradarska bb) sa početkom u 20 časova.
Sledi izvođenje u Irigu u Domu kulture 19. oktobra od 19 časova, a zatim i poslednja u ovom mesecu u Beočinu, 25. oktobra u Centru za kulturu, takođe sa početkom u 19 časova.


Kulturni centar Novog Sada rezervisan je za 9. novembar u 19 časova, a poslednja u nizu izvedba biće održana u Futogu 15. novembra u Kulturnom centru ,,Mladost“ od 19 časova.

 
Kostimirani glumci i ovog puta će najviti predstavu šetajući pre početka predstave, po glavim ulicama i trgovima, kako bi sa publikom ostvarili bolji kontakt.

Predstavu "Dok čekamo Godoa" u režiji Vukašina Ranđelovića, a po motivima romana Samuela Beketa realizovala je grupa mladih glumaca, koji je već neko vreme izvode na sceni Srpskog narodnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Sad. Ova predstava učestvovala je na brojnim festivalima, a na ,,Jesenjem pozorišnom Kustendorfu“ osvojila je Zlatni list kao najbolja predstava festivala.
  
Igraju:
Peđa Marjanović- Vladimir
Aljoša Đidić- Estragon
Vukašin Ranđelović- Srećko
Miloš Lazić- Poco
Stefan Beronja- Dečak

Autor ovog projekta i jedan od glumaca, Peđa Marjanović ističe da je cilj ovog projekta približiti pozorište svima.


Foto: Sara Apostolović
Darko Dumančić, Ivana Krkljuš

Primjedbe