"Šećer je sitan, osim kad je kocka"

Predstava "Šećer je sitan, osim kad je kocka" po teksu i u režiji Nikole Pejakovića izvedena je večeras u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu, a predstavu je večeras pogledalo oko 1000 ljudi.


Predstava koja odiše humorom, ali i  dramatičnošću života nasmejala je sve prisutne.
Uz note Jugoslovenske disko-pop grupe, "Mirzino jato" i čarobne reči "Apsolutno tvoj", "Šećer i med" predstavljali su se junaci predstave- Zoran(Andrija Milošević) i Nevenka(Aleksandra Tomić), bračni par koji je već 7 godina zajedno. Kada njihova veza počne da oscilira i polako dobija prizvuk dramatičnosti u njihovim životima se pojavljuje komšija Vitomil(Viktor Savić). Nevenka u jeku svađe sa supružnikom počinje sve više da viđa Vitomila. Nevenkina drugarica Jaca(Sloboda Mićalović Ćetković) postaje njen glas razuma i pokušava da je ipak odvrati od Vitomila.
Život supružnika počinje dodatno da se komplikuje, te se oni udaljavaju. Nevenka postaje prisnija sa Vitomilom misleći da je on neko ko je za razliku od Zorana, razume.
Jaca pokušavajući da obuzda Nevenku i Zorana, polako uviđa da ona u svom životu želi muškarca poput Zorana. 
Nakon što je Zoran pohvali uz rečenicu "Bolje bi bilo da sam tebe oženio" ona odlučuje da mu se baci u naručje.



Neke pomalo monotone scene upotpunjuje već nadaleko poznati humor Andrije Miloševića, ali i sloboda Slobode Mićalović Ćetković koju do sada nismo imali prilike da vidimo u njenim ulogama.



Ukoliko ste ikada pomislili da vaš izabranik nije više za vas, vreme je da pogledate predstavu "Šećer je sitan, osim kad je kocka" i spoznte ko je to apsolutno vaš i sa kim vi to činite "Idealan spoj".

Ivana Krkljuš

Primjedbe